Fractional-needling

Details

Wat is Fractional Needling?

Fractional Needling is een nieuwe huidverbeteringstechniek voor in het instituut. Dit keer betreft het echter een techniek die niet in apparatuur is verwerkt, maar een manuele techniek die gebruik maakt van puur natuurlijke materialen.

Bij een Fractional Needling behandeling worden miljoenen microscopisch kleine naaldjes van natuurlijk spons materiaal vermengd met een serum dat wordt afgestemd op het te behandelen huidbeeld.
De gedecalcificeerde sponsdeeltjes, spicules genaamd, zuigen zich vol met de werkstoffen, en worden vervolgens door de esthetisch behandelaar in het gelaat en/of de hals, en/of het décolleté of handen gewreven, en perforeren de zowel de epidermis als de dermis. Hier blijven de naaldjes (spicules)24 tot 36 uur onzichtbaar in de huid zitten en vallen daarna vanzelf uit. Gedurende deze tijd geven de spicules, over de gehele zone waar ze zijn ingewreven, de werkstoffen af aan de huid op alle dieptes waarin de spicules zich bevinden.

Fractional Needling-Micro Needling-Meso

Zowel de spicules als de perforaties die ze maken,zijn zo klein dat ze zonder microscoop niet per stuk zichtbaar zijn. Alleen al het gelaat wordt zo voorzien van zo’n 3 miljoen miniscule perforaties. Voor gelaat en hals tellen we er toch al gauw een 5 tot 6 miljoen. Ze hebben een diameter van 2 tot 5 µm. Wanneer we dit vergelijken met de diameter van een klassieke Micro-Needle roller welke een diameter heeft van ongeveer 200 tot 250 µm ofwel 0,2 tot 0,25mm, dan zijn Fractional Needles dus in diameter alleen al 100 x kleiner dan een naaldje uit een klassieke mesoroller.
Doordat de spicules 24 tot 36 uur in de huid blijven zitten, geven ze al die tijd een inflammatie signaal aan de huid af. Zo brengt Fractional Needling een zeer sterke aanzet tot collageeninductie. Klassieke micro-needling doet dat ook, maar heeft in verhouding met Fractional Needling slechts een korte periode waarin de boodschap aan de huid wordt gegeven; namelijk tijdens de behandeling zelf.
Doordat de spicules 24 tot 36 uur in de huid blijven zitten en gedurende die tijd hun werkstoffen kunnen afgeven, is het transdermale (huidbarriere doorlatend), mesotherapeutisch aspect van Fractional Needling zeer hoog. We kunnen van een time release van de mesovloeistoffen spreken.

Slimme vloeistoffen

Fractional Needling spicules kunnen vermengd worden met allerhande vloeibare ‘smart’ producten. Meso ampullen zijn per definitie perfect voor gebruik met Fractional Needling omdat zij nu eenmaal gemaakt zijn om diep de huid in gebracht te worden.