Micro-Needling

Details

Wat is Micro-Needling?

Micro-Needling is een behandeling waarbij met een rollertje de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal.

 

micron1Waarom Micro-needlen?

Het doel van een Micro-Needle behandeling is om een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen en/of om een betere productpenetratie te krijgen. Met Micro-Needling kunnen de volgende huidverbeteringen bereikt worden:

  • Huidverjonging in de vorm van: rimpelvervaging, huidverstrakking, en vermindering of verwijdering van ouderdomsvlekken/ pigmentvlekken
  • Littekenverbetering (ook geschikt voor littekens veroorzaakt door keizersnede)
  • Striae vermindering
  • Vermindering/verwijdering van pigmentvlekken
  • Vermindering van couperose

 

DTS-roller versus andere rollers

DTS brengt als eerste en enige disk-needle systeem, de nieuwste high-technologische ontwikkeling binnen de meso/micro needling.

Bij een DTS-Roller - The Blossom Natural Beaty - Numansdorpklassieke roller zijn de naaldjes met lijm op de rollerbody bevestigd. De DTS-roller bestaat uit schijfjes, plaatjes waarvan de rand uit naaldjes bestaat. Het grote voordeel is dat dit type roller veel veiliger is en veel meer naaldjes bevat. Een klassieke roller bevat 192 naaldjes, een DTS roller heeft 540 naaldjes, waardoor er veel meer microkanaaltjes worden gemaakt in minder tijd; 500.000 kanaaltjes in 10 minuten. De behandeling is dan ook veel efficienter en duurt veel minder lang dan bij de klassieke rollers. Bovendien, door het groot aantal naaldjes, hun diamantvormige doorsnede en ingebouwde vibratie, wordt de externe druk veel beter verspreid, waardoor de behandeling veel aangenamer aanvoelt en de herstelperiode veel korter is.

Klinische behandelingen

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Micro-Needle behandelingen tot 0,2mm/0,25mm naaldlengte en Micro-Needle behandelingen met een naaldlengte vanaf 0,5mm. Met de roller met een naaldlengte tot 0,2mm/0,25mm is het nietmogelijk om een collageenproductie te induceren, daar zijn klinische behandelingen voor nodig met een naaldlengte vanaf 0,5mm. Wanneer er behoefte is aan huidverstrakking, dan is het van belang dat er in het instituut gewerkt wordt met een naaldlengte van 1,5mm, omdat men uitsluitend bij die naaldlengte diep genoeg kan komen om de aanhechtingen van de huid te bereiken en daarmee het lichaam aan te sporen om nieuwe strakkere aanhechtingen te maken.
Micro-Needle behandelingen met een naaldlengte van 0,5mm, 1,0mm of 1,5mm noemen we klinische Micro-Needle behandelingen, en deze worden uitsluitend door huidprofessionals uitgevoerd. Bij klinische Micro-Needle behandelingen werken we tot in de dermis of zelfs een ietsje daar voorbij. Hierbij treden doorgaans puntbloedinkjes op.

Behandelingsvoorschriften en Contra-indicaties:
Bij het klinische Micro-Needlen neem ik als huidprofessional de voorschriften van de GGD uiterst serieus en dus worden de klinische rollertjes na gebruik weggegooid in een naaldenbakje, en mag dezelfde roller dus niet meer gebruikt worden, ook niet na reiniging op dezelfde persoon.
Verbeterde productpenetratie
Normaliter kan een doorsnee cosmeticaproduct wanneer het is aangebracht op de huid slechts voor 0,3% in de huid penetreren.
Na een klassieke Micro-Needle behandeling is de penetratie 200x beter, d.w.z. dat 60% van het product kan doordringen naar de dieper gelegen huidlagen. Hoe diep het product kan penetreren hangt af van de naaldlengte van de roller die wordt gekozen.

mcureMCURE voor diepere rimpels en grotere littekens

De MCURE is een automatisch micro-needle systeem. Micro-needling is een techniek waarbij zeer dunne naaldjes de huid penetreren en gecontroleerd "verwonden", waardoor het herstellend vermogen van de huid geprikkeld wordt. Ik zet de MCure in om de hardnekkige rimpels, die ontstaan zijn door verkleving van de huid, te behandelen. Hiermee "needle" ik de verkleving los, waardoor de "verwonde"  huid zich gaat herstellen en de rimpel vervaagt en afhankelijk van de diepte kan verdwijnen. Tevens kan dit ingezet worden bij vetophoping rondom de ogen.

De MCure bevat een schijfje van 1 cm² waarop zich 9 microscopisch kleine naaldjes bevinden (2,26µ) die m.b.v. een geleider 1,0 - 1,5 en zelfs 2,0 mm de huid ingaan. Voorafgaand aan de behandeling worden serums aangebracht die tijdens het needlen de huid in wordt gebracht. De serums hebben o.a. het vermogen veel vocht aan zich te binden, waardoor de huid ook voller, steviger en dikker zal gaan worden.


Het belang van een verbeterde productpenetratie
De verbeterde productpenetratie is van essentieel belang voor het verkrijgen van een huidverbetering. Doordat de huid zichzelf wil herstellen na een Micro-Needle behandeling, is er in de huid een verhoogde behoefte ontstaan aan specifieke basisingrediënten die voor dit helingsproces nodig zijn.
Dankzij de tijdelijke transportkanaaltjes die zijn ontstaan door het Micro-Needlen, hebben we, gedurende 20 minuten, de mogelijkheid om deze stofjes vanaf de buitenkant naar binnen te transporteren en in die huidlagen af te leveren waar ze nodig zijn. Dit proces is normaal gesproken zonder een vorm van Meso-Therapie (Micro-Needling is een vorm van Meso-Therapie) niet mogelijk. Uitsluitend specifieke cosmetische producten waarmee men de huid, door haar natuurlijke barrières heen in de diepere huidlagen kan supplementeren vormen hierop een uitzondering. Dit soort producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij speciaal hiervoor opgeleide huidverbeteraars, en zijn niet in winkels of op internet verkrijgbaar. De reden hiervoor is dat het gebruik van deze producten in het begin begeleiding nodig kan hebben vanwege het zeer geconcentreerde karakter van deze producten. Dit is een essentieel onderdeel van een Micro-Needling behandeling omdat door aanvoer van de juiste stoffen in grote mate bepaald wordt wat voor een eindresultaat de huid uiteindelijk zal kunnen gaan opleveren.