Carboxy Therapy

Details

Een opvallende huidverjonging en versteviging is het resultaat en al zichtbaar na 1 behandeling!

Wat is Carboxy Therapy?     

Met Carboxy Therapie bedoelen we een gezondheidstherapie waarbij in kuurvorm via de huid of onder de huid koolstofdioxide gas (CO2) wordt toegediend. Deze therapievorm vindt zijn oorsprong in de koninklijke kuuroorden van Frankrijk waar patiënten die lijdden aan een slechte perifere doorbloeding zich baadden in koolstofdioxide rijke wateren om hun wondgenezing te bespoedigen. Momenteel wordt Carboxy Therapie ingezet om striae en ander littekenweefsel teverbeteren, cellulite te bestrijden en lokaal vet te verbranden, de doorbloeding te verbeteren en rimpels te vervagen door de collageenproductie te verhogen, de elasticiteit van de huid te verbeteren, pigmentvlekken te verwijderen, acne te bestrijden etc. Er zijn verschillende manieren van Carboxy Therapie mogelijk.

Wanneer zetten we carboxy-therapie in?

Bij huidverslapping, rimpels, futloze huid, rokershuid, vetopstapeling en donkere kringen onder de ogen. Verder heeft het ook een gunstige invloed op couperose, acné, droge en schrale huid en pigmentvlekken

Belangrijke indicaties

Elasticiteit: CO2 bevordert het activeren van de eiwitsynthese. Deze actie is direct gerelateerd aan de elasticiteit van de huid, vermindert rimpels en voorkomt huidveroudering.

Vetopstapeling onder de ogen of donkere kringen: Carboxy Therapie is succesvol in het verminderen van plaatselijke vetophopingen. Co2 gas is toxisch voor vetcellen, C02 breekt de vetcellen open en het vrijgekomen vet kan vervolgens afgevoerd worden door het lichaam. Hierdoor kunnen huidlagen weer dichter en hechter naar elkaar toe gebracht worden, wat een compacter beeld en aanzicht van de huid geeft. Voor de donkere kringen onder de ogen zorgt Carboxy Therapie voor meer verheldering onder de ogen

Actieve acne/ Onzuivere huid: Het verhoogde zuurstofgehalte is dodelijk voor de Propioni bacterie, de extra opgewekte energie in de cel bespoedigt de heling van de puistjes en vermindert eventuele pigmentatie van de littekentjes.

Droge en/of vochtarme huid: Een bekende behandeling voor beschadigde huid is om vocht aan te leveren en het onderhouden ervan. Levering van vocht voor de huid is essentieel.
Bovendien is het behoud van vocht in de keratinelaag van de huid erg belangrijk. Het Carboxy Masker is zeer effectief op een droge huid en zorgt voor evenwicht tussen lipiden en vocht. Evenwicht is van essentieel belang om huidveroudering en huidschade tegen te gaan.

De Carboxy-behandeling in ons instituut

Het masker bestaat uit een gel en een vliesmasker. In combinatie met elkaar wordt CO² geproduceerd op de huid. De siliconen in het vlies voorkomen dat het koolstofdioxide gas verdampt. Het resultaat is een snelle en efficiënte penetratie van CO² diep in de huid. Dit zou men dagelijks mogen toepassen indien de huid een achterstand heeft in de energiebehoefte.
Een Carboxy behandeling geeft een prachtig direct effect en dus perfect om te ondergaan voorafgaand aan een leuke avond of een byzondere gelegenheid. Tevens perfect geschikt om de huid een flinke energieboost te geven en elke 4/ 5 weken deze behandeling te ondergaan
Wanneer u de Carboxy therapy als alleenstaande behandeling kiest, dan ziet de behandeling er als volgt uit;

  • Reining met een antiseptische gel
  • Gevolgd met een enzymatische papaya peeling inclusief epileren van de wenkbrauwen
  • indien nodig verwijderen van onzuiverheden
  • Vervolgens het Carboxy masker
  • Massage, decollate, schouder, nek en hoofdhuid
  • Als laatste wordt de huid rijkelijk voorzien van Ageless concentraten en we eindigen met een rijke dag- of nachtverzorging.

 

Carboxy Face €85

Carboxy Face en Neck €99

Combinatie van Carboxy en Elastine Infusion Therapy behandeling €125